- Director
- Servicii Veterinare
- RMN VETERINAR Bucuresti
RMN VETERINAR Bucuresti
Recomandarea NoastraRevizuit recent
40373 0 5 0 0 0
DV
Directorul Veterinar
Updated
Adresa
Judet
Localitate
Strada
Adresa corespondanta
Str. Calusei nr. 3-5, Sector 2 Bucuresti
Info
Telefon
+4 0788 572 245
Mobil
+4 0788 578 271
Website
Servicii & Specializari
Servicii oferite
Specializari
Ex. Laborator
Specii tinta
Program
Luni - Vineri
Programari telefonice
Primul laborator exclusiv de rezonanta magnetica. Doar pentru animale de companie, UNIC in tara, deschis din Noiembrie 2012.
Tipuri de investigatii:
1.Cap – viscerocraniu – patologii ale oaselor craniului, nazale, bucale neurocraniu (cerebrale) – anomalii congenitale (hidrocefalie, chist arahnoidian, asimetrie ventriculara etc), circulatorii (AVC – accident vascular, infarct, hemoragie, edem etc), tumori.Pentru diagnosticul diferential in epilepsie, crize de tip epileptifirm etc.
2. Coloana vertebrala – traumatisme (fracturi, luxatii), hernie de disc, patologii specifice maduvei spinarii (inflamatorii, degenerative, tumorale).
3. Articulatii – inflamatii, patologii ligamentare, tumorale etc.
Conditii medicale
2. Coloana vertebrala – traumatisme (fracturi, luxatii), hernie de disc, patologii specifice maduvei spinarii (inflamatorii, degenerative, tumorale).
3. Articulatii – inflamatii, patologii ligamentare, tumorale etc.
Conditii medicale
- trimitere de la medicul curant;
- pacientul nu trebuie sa aiba implant metalic;
- in cazul in care pacientul are implantat CIP de identificare, exista riscul ca acesta sa se inactiveze;
- proprietarul trebuie sa respecte indicatiile medicului curant cu privire la dieta hidrica si alimentara a pacientului, in vederea anesteziei - a se discuta cu medicul nostru anestezist cu privire la aceasta;
- pentru pacientii cu boli cardiopulmonare cunoscute se recomanda investigatii paraclinice suplimentare - nu mai vechi de 48 de ore.
- pentru pacientii in stare de soc (traumatic, hipovolemic, alergic etc) se recomanda stabilizarea de catre medicul curant, in prealabil.
Protocol de lucru
- Proprietarul va fi informat asupra eventualelor riscuri legate de anestezia generala ce urmeaza a fi aplicata in vederea examenului RM;
- Proprietarului i se va pune la dispozitie de catre medicul anestezist un formular acord conform cu regulile Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, ce va trebui citit si semnat;
- Pacientul va fi condus catre sala de pregatire in vederea anesteziei;
- Dupa pregatirea anesteziei pacientul va fi condus catre sala de RM unde va fi intubat/anesteziat;
- Executarea tehnicii RM sub anestezie generala inhalatorie;
- Dupa finalizarea RM-ului pacientul va fi asistat pana la trezirea completa in sala corespunzatoare;
- Dupa trezire pacientul este inapoiat proprietarului de catre medicul anestezist;
- Medicul radiolog ii va pune la dispozitie proprietarului CD-ul cu imaginile si un diagnostic partial (sub forma unei discutii libere pe baza investigatiei);
- Rezultatul final va fi eliberat in timp de 24-48 ore in format electronic sau clasic, exceptand urgentele;
- O copie a rezultatului se va trimite medicului curant, la cerere.
Examinarea prin rezonanta magnetica se poate realiza numai daca pacientul sta nemiscat pe toata durata investigatiei. In medicina veterinara se impune folosirea anestezicelor pentru a mentine imobilizati pacientii, procedura fiind relativ lunga ca durata (45-60 minute). In clinica noastra, anestezia se realizeaza cu ajutorul unui aparat de anestezie inhalatorie performant, destinat special animalelor de companie si a unor protocoale anestezice adaptate fiecarui pacient in parte. Pacientii sunt monitorizati atent pe toata durata investigatiei de catre medicul anestezist prin metode clinice si prin intermediul unui monitor (pulsoximetru). Acest ansamblu garanteaza cea mai sigura anestezie pentru prietenul dumneavoastra. Exista anumite etape prin care va trece fiecare pacient ce trebuie supus examinarii prin IRM:
1. Cu 8-12 ore inaintea anesteziei se sisteaza hrana (nu mai primeste hrana de la ora 18, din seara premergatoare anesteziei).
2. La clinica se realizeaza o evaluarea a starii de sanatate a pacientului, se consulta alte investigatii (radiografii, analize sange, electrocardiograme, etc); propietarul este informat asupra eventualelor riscuri legate de anestezia generala.
3. Se pozitioneaza o linie venoasa (branula).Se realizeaza premedicatia pacientului (substante administrate prin injectie care pregatesc organismul pentru anestezie).
4. Se induce anestezia, pacientul fiind intubat (se introduce un tub in trahee prin care se va administra gazul anestezic in combinatie cu oxigen pur).
5. La terminarea investigatiei se opreste administrarea de gaz anestezic, se extrage tubul endotraheal si incepe faza de trezire a pacientului; recuperarea este de obicei foarte rapida, in aproximativ 15-30 minute majoritatea pacientilor se pot ridica si pot merge; in general nu se recomanda masuri speciale dupa anestezie.
Harta
Recenzia editorului
1 review
Medicina la cel mai inalt nivel
Rezultatul votului
5.0
Pret
5.0
Calitate
5.0
Profesionalism
5.0
Cu o dotare de exceptie aceasta clinica veterinara realizeaza medicina veterinara la cele mai inalte standarde de profesionalism si excelenta. Cu medici veterinari exceptionali, aici puteti gasi permanent cele mai bune sfaturi si solutii pentru cele mai grave probleme medicale.
DV
Recenziile utilizatorilor
Nu exista recenzii pentru acest articol.
Pentru a adauga o noua recenzie va rugam sa va inregistrati sau sa va autentificati.
{{#ratings}}
{{title}}
{{#ownerCreatedBlock}}
{{/ownerCreatedBlock}}
{{#category}}
{{#editor}}
{{/editor}}
{{#user}}
{{/user}}
{{/ratings}}
-
{{#owner}}
-
{{#url}}
{{#avatarSrc}}
{{/avatarSrc}} {{^avatarSrc}} {{& avatar}} {{/avatarSrc}}{{name}} {{/url}} {{^url}} {{#avatar}} {{& avatar}} {{/avatar}} {{name}} {{/url}} - {{/owner}} {{#created}}
- {{created}} {{/created}}
Categorie: {{category.title}}
{{/category}}
{{#fields}}
{{#showLabel}}
{{/fields}}
{{label}}:
{{/showLabel}}
{{& text}}